preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Vidrića Kutina

Login
BRONČANI STATUS

 

ARHIVA DOKUMENATA
DABAR

RED BUTTON

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Dan društvenog poduzetništva
Autor: Helena Vuković Žarko, 19. 11. 2020.

Povodom Dana društvenog poduzetništva koji se obilježava 19. studenoga u okviru Globalnog tjedna poduzetništva naša je škola odlučila provesti anketu u koju su uključeni naši učenici od 5. do 8. razreda koje želimo upoznati sa samim pojmom i konceptom društvenog poduzetništva. Društveno poduzetništvo definirano je kao poslovanje temeljeno na načelima društvene, okolišne i ekonomske održivosti, kod kojeg se stvorena dobit/višak prihoda u cijelosti ili većim dijelom ulaže u dobrobit zajednice.  

Ovime se ujedno najavljuje skori početak aktivnosti s temom društvenog poduzetništva u koje se škola uključuje kao suradnik Foto video kluba Kutina u projektu Društveno poduzetništvo tvrtke Izvan fokusa d.o.o u kreativnim i kulturnim industrijama tvrtke Izvan fokusa d.o.o. iz Karlovca.Kroz kreativne radionice zainteresirani učenici i nastavnici osnaživat će djelovanje društvenog poduzetništva njegujući nasljeđe kulturne i prirodne baštine, brigu za okoliš i ekologiju, društvenu i socijalnu jednakost razvijajući inovativne ideje i sadržaje.

 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, a više o samom nositelju projekta te njihovim aktivnostima možete saznati na internetskoj stranici izvanfokusa.hr 

(https://izvanfokusa.hr/portfolio/izvan-fokusa-drustveno-poduzetnistvo/). 

 

*sadržaj teksta isključiva je odgovornost OŠ Vladimira Vidrića i Foto video kluba Kutina

 

Projekt je financirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. 

 


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju