preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Vidrića Kutina

Login
ZLATNI STATUS

 

ARHIVA DOKUMENATA
PREPORUKE ZA OSOBE U KUĆNOJ SAMOIZOLACIJI

DABAR

RED BUTTON

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Društveno poduzetništvo u službi ekologije
Autor: Helena Vuković Žarko, 28. 5. 2021.

Ekološke teme svakodnevica su u OŠ Vladimira Vidrića. U predmetnim kurikulumima, kao i na satovima razrednih odjela, izbornih predmeta, izvannastavnih aktivnosti, učenici i njihovi učitelji ekološke sadržaje uključuju u sve aspekte učenja i rada.

Društveno poduzetništvo tijekom školske godine promiče se i uči, djeluje i kreativno izražava kroz projekt u kojemu je OŠ Vladimira Vidrića suradnik Foto video klubu Kutina, a nositelj projekta je tvrtka Izvan fokusa iz Karlovca. Ovaj dio projekta podržala je Zajednica tehničke kulture Kutina, također suradnik FVK Kutina.

Učenici osmih razreda zajedno sa svojim razrednicama, profesoricama Aleksandrom Savić Nikitović i Kristinom Mikuličić, pitanje društvenoga poduzetništva obradili su kreativno i nadahnuto ekološkim promišljanjem. Tema je bliska svakom učeniku, a njezin širi i globalni aspekt jedan je od najvažnijih ekoloških djelovanja današnjice - plastične vrećice zamijeniti ekološkim materijalima. I to - istoga trena i svi!

Zato su naši osmaši i njihove razrednice obične platnene ruksake svojim kreativnim radom pretvorili u primamljive ekološke proizvode, kao jedan mogući i vrlo vrijedan proizvod djelovanja školske zadruge te primjer društveno poduzetničkoga duha. Stvarajući ovu društveno poduzetničku i ekološku priču, obradilo se sve što je potrebno za djelovanje kroz društveno poduzetništvo i dobio gotov proizvod koji će zasigurno pronaći velik broj zainteresiranih kupaca. Naši osmaši noseći svoje školske papuče u ruksacima koje su sami obradili šalju puno pozitivnih poruka, posebno, učenicima mlađima od sebe, ali i svim građanima na putu od kuće do škole.

Promišljajte zeleno, kreativno i vrijedno! Baš kako to čine učenici OŠ Vladimira Vidrića.

*Sadržaj ovog teksta isključiva je odgovornost OŠ Vladimira Vidrića i Foto video kluba Kutina


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju