preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Vidrića Kutina

Login
BRONČANI STATUS

 

ARHIVA DOKUMENATA
PREPORUKE ZA OSOBE U KUĆNOJ SAMOIZOLACIJI

DABAR

RED BUTTON

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
ODGOVORNO GOSPODARENJE OTPADOM
Autor: Marija Velcl, 25. 4. 2016.

OTPAD NIJE SMEĆE! I ne bi trebao završiti u smeću jer su to one stvari koje nam više ne trebaju, ali se mogu ponovo iskoristiti, popraviti, reciklirati ili kompostirati. Cilj je osvijestiti i potaknuti učenike da u svojim domovima odvajaju otpad, recikliraju kako bi ga što manje završavalo u prirodi i okolišu.

Uz Dan planeta Zemlje i globalnu ekološku akciju Zelena čistka, učenici i djelatnici OŠ Vladimira Vidrića pokazali su kako odgovorno gospodariti otpadom nizom aktivnosti u sklopu projektnoga dana ekoškole. Uz mentorstvo razrednika učenici su u kreativnim radionicama dokazali koliko su maštoviti i inovativni jer su od otpada (papir, plastika, tekstil, drvo...) izradili predmete koji se mogu svrsishodno upotrijebiti. Svoje uratke izložili su na zajedničkoj izložbi u predvorju škole.


Osim kreativnih radionica, proveli smo i akciju sakupljanja plastičnih boca, a uključili smo se i u humanitarnu akciju Plastičnim čepovima do skupih lijekova za liječenje oboljelih od leukemije i limfoma Republike Hrvatske. Sakupljeno je oko 13 000 plastičnih čepova koji će se dostaviti Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske. Najviše čepova sakupili su učenici 1.c razreda s razrednicom Helenom Vuković Žarko. Učenici 6.b razreda sakupili su najviše plastičnih boca s razrednicom Dianom Kajganić. Poseban pojedinačni doprinos uspješnosti humanitarne akcije dali su David Đurđević i Dora Brozović, učenici 6.c razreda.

Razredi i učenici koji su se najviše potrudili i angažirali u ekoakcijama nagrađeni su diplomama koje im je uručila ravnateljica Snježana Coha. Od prodaje plastičnih boca kupljeno je cvijeće za uređenje kamenjara i gredica ispred škole. Uz pomoć domara osmaši su pripremili teren za kompostiranje biorazgradivog otpada. Svim aktivnostima uspješno su koordinirale Manda Ferk i Nataša Šporčić, koordinatorice ekoškole.

Zajedničkim trudom i radom svih djelatnika i učenika škole, školski okoliš postao je uredniji, ljepši i uređeniji.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]

.
preskoči na navigaciju