preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Vidrića Kutina

Login
BRONČANI STATUS

 

ARHIVA DOKUMENATA
PREPORUKE ZA OSOBE U KUĆNOJ SAMOIZOLACIJI

DABAR

RED BUTTON

Školska knjižničarka

Nositelj djelatnosti školske knjižnice je školski knjižničar od kojeg se očekuje profesionalni pristup u komunikaciji i radu, sposobnost razumijevanja korisničkih potreba te informacijske vještine i znanja o svrsishodnoj i kvalitetnijoj uporabi informacija.

Djelatnost knjižničara u školskoj knjižnici obuhvaća neposrednu odgojno-obrazovnu djelatnost, stručno-knjižničnu te kulturnu i javnu djelatnost.

Knjižničar potiče razvoj čitalačke kulture, poučava korisnike informacijskim vještinama, oprema knjižnicu svim vrstama izvora znanja te prati znanstveno-stručnu literaturu i potiče učenike i nastavnike na korištenje iste.

Životopis

Rođena sam 26. prosinca 1977. godine u Kutini. Osnovnu školu i opću gimnaziju završila sam u istom gradu. Godine 1996. upisala sam kroatistiku i povijest na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Diplomirala sam 2002. godine i stekla zvanje profesora hrvatskoga jezika i književnosti i povijesti. 2004. godine upisala sam bibliotekarstvo na Odsjeku za informacijske znanosti Filozofskog fakulteta u Zagrebu, a 2006. stekla diplomu bibliotekara. Godine 2007. stekla sam start diplomu ECDL-a. Članica sam Hrvatske udruge školskih knjižničara, Hrvatske mreže školskih knjižničara i Hrvatskoga knjižničarskoga društva. Radila sam kao profesorica hrvatskoga jezika u Tehničkoj školi u Kutini, a od rujna 2003. radim kao školska knjižničarka u Osnovnoj školi Vladimira Vidrića u Kutini. 

 

 
preskoči na navigaciju